Працівники МІОКу зустрілися з Почесною консулкою України у Філадельфії Іриною Мазур

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото із зустрічі

30 червня 2021 року відбулася зустріч працівників Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Іриною Мазур, Почесною консулкою України у Філадельфії, членкинею Ради громадської організації Razom for Ukraine, віцепрезиденткою Української Федерації Америки (УФА), адвокаткою.

На зустрічі обговорили питання взаємодії, спільних планів, спілкування з академічною спільнотою правників і міжнародників Львівської політехніки. Ірина Мазур має колосальний досвід юридичної практики, роботи у громадському секторі, у сфері дипломатичної діяльності. Її особиста історія успіху, безперечно, є цікавою для студентського середовища як приклад поєднання професійної та громадської діяльності. Своєю активною життєвою позицією і здобутками, авторитетом у країні проживання Ірина Мазур ламає стереотипи про українську діаспору, що досі існують у нашому суспільстві, формує образ високоінтелектуального емігранта, який готовий ділитися своїми новими знаннями і вміннями в Україні та водночас активно утверджує позитивний імідж нашої Держави в американському суспільстві.

У розмові взяли участь Ірина Ключковська, Оксана П’ятковська та Андрій Яців, які передали для української школи у Філадельфії підручники з української мови як іноземної, створені в МІОКу.