Працівники МІОКу взяли участь у Всеканадській конференції українських освітян «Українська освіта в Канаді: нові реалії»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

16 травня 2021 року наукові співробітниці Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Горда, Оксана Трумко, Галина Темник і провідна філологиня Олена Мицько взяли участь у Всеканадській конференції українських освітян «Українська освіта в Канаді: нові реалії», що цьогоріч відбувалася в онлайн-форматі.

Це була одна із наймасштабніших подій року в українському освітньому просторі, яка зібрала учасників із 25 країн світу та об’єднала «однією метою, однією місією і однією мрією», за словами організаторів, «учительський цвіт нації». Учасники заходу мали нагоду послухати цікаві доповіді про методичні новинки, тренди, тенденції в українській освіті, українсько-канадську педагогіку та її роль у світовому освітньому просторі, проблеми та виклики, які постають перед педагогами та потребують негайного вирішення, відвідати низку презентацій і майстерень.

Під час двогодинної презентації «Підручникотворення, онлайн-ресурси, літні школи: інтегративний і системний підходи» команда МІОКу представила нові навчальні видання – підручник «Ключ до України: міста і люди» у двох частинах і навчальний посібник «Образки з Лесиного життя», серію відеоінтерв’ю зі знаковими постатями сучасної української культури «Мистецькі прогулянки з МІОКом» та комплекс вправ до них, Міжнародну школу україністики «Крок до України», яка в час пандемії працює онлайн, та комунікаційний портал «Український освітній всесвіт», що допоможе українським педагогам з усього світу обмінюватися досвідом, новинками, розробками, анонсувати події тощо. Також міоківці ознайомили учасників заходу із акціями та конкурсами просвітницько-патріотичного спрямування, які Інститут вже багато років поспіль проводить для українських дітей у світі.

Конференція засвідчила великий поступ і якісні зміни в розвитку української освіти та вразила бездоганною організацією, дружньою й теплою атмосферою, подарувала позитивні емоції та залишила гарні враження. Дякуємо організаторам, модераторці Ірині Перегінець, доповідачам і презенторам за подаровану розкіш змістовного фахового спілкування, можливість представити наші напрацювання та сподіваємося на наступну зустріч у 2023 році.