Працівники МІОК Львівської політехніки взяли участь в онлайн-конференції до Дня українського козацтва

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Міжнародна онлайн-конференція до Дня українського козацтва і Дня захисника України

На запрошення Посольства України в Республіці Казахстан Ірина Ключковська, директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», та Оксана П’ятковська, заступниця директора МІОКу, взяли участь у Міжнародній онлайн-конференції до Дня українського козацтва і Дня захисника України, яка відбулася 14 жовтня 2020 року.

Окрім представників української дипломатичної установи в Казахстані, яка виступила організатором Конференції, до заходу долучилися Сергій Винник, Регіональний Віцепрезидент Російської Федерації та Центральної і Західної Азії Світового Конгресу Українців, о. Василь Говера, Апостольський адміністратор для католиків візантійського обряду в Казахстані та Центральній Азії, а також політики та народні депутати казахського парламенту, голови та члени українських громад в Казахстані, науковці, дослідники історії козацтва, представники Міжнародного союзу козаків «Запорізька Січ» та військові.

– Історія України – це історія наших захисників. І сьогодні ми маємо говорити про їхні здобутки, – наголосила Ірина Ключковська, розпочинаючи виступ, – а зараз, в умовах гібридної війни, для нас також важливими захисниками українських національних інтересів за кордоном є українські дипломати та українські громади – наша діаспора в Казахстані, з якою ми тісно і активно співпрацюємо уже впродовж багатьох років.

Команда МІОКу ознайомила учасників заходу не лише з історією успішної співпраці з Посольством та громадою Казахстану, але й закликала доєднатися до нових проєктів, які Інститут створює та реалізовує у відповідь на запити світового українства. Завершуючи виступ, Оксана П’ятковська зазначила:

– Попереду ще багато цікавих ідей та проєктів, до яких МІОК запрошує долучатися, адже наше завдання – сприяти єднанню України та українців у цілому світі.

Проведення Конференції стало доброю нагодою для обговорення історії та сучасності українського козацького руху, а також ознайомлення з діяльністю українських громад у Казахстані, їхніх потреб та можливостей для налагодження співпраці з Україною.

онлайн-конференція до Дня українського козацтва і Дня захисника України онлайн-конференція до Дня українського козацтва і Дня захисника України