Потрапити на «1+1» не є чимось неможливим насправді

Адріана Кец, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Скріншот з онлайн-зустрічі

2 травня журналістка телеканалу «1+1» Олена Кандяк провела для студентів кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки вебінар на тему «Робота журналіста в новинній службі ТСН». Учасники вебінару дізналися про досвід Олени в журналістиці та її шлях до успіху.

Журналістка розповіла про особистий досвід роботи в редакції 24 каналу, де вона працювала на різних посадах, починаючи від редактора блогів і закінчуючи редактором стрічки новин. Також вона поділилася тим, як на її роботу та розвиток кар’єри вплинуло повномасштабне вторгнення. Крім того, Олена описала свій перехід до роботи в новинній службі ТСН і дала поради щодо успішного працевлаштування в медіаіндустрії.

У другій частині вебінару Олена розповіла про важливість співпраці між журналістами та редакторами, а також про складні взаємини між ними. Вона наголосила:

— Журналіст може поза роботою спілкуватися з літературним редактором, бути йому другом, але коли на роботі, то потрібно навчитись, отак між капельками, обходити і шукати консенсус у тому розумінні, що треба написати так, як я попросила.

У заключній частині Олена поділилася рекомендаціями для майбутніх практикантів у новинній службі:

— Бажано перед тим, як ви будете йти на практику, власне, на 24 канал, почитати, як пише сам 24-й. І намагайтеся писати в їхньому стилі. Не давайте зайвої «води».

Щодо «1+1», то Олена запевняє, що насправді не є чимось неможливим потрапити туди.

— Якщо в когось є така глобальна мрія, що, наприклад, я хочу працювати на «плюсах», то розміщайте резюме завжди раз на кілька місяців. Оскільки компанія велика, то і плинність кадрів може здаватися великою, — зауважила журналістка.

Також вона наголосила на важливості адаптації до стилю редакції, а ще порадила не надто переживати на початку своєї кар’єри.

Учасники вебінару висловили вдячність Олені за цінні практичні поради, якими вона поділилася з ними. Вебінар виявився корисним для всіх присутніх, які мріють про кар’єру в журналістиці.