Польський викладач зустрівся зі студентами-міжнародниками Львівської політехніки

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Вальдемар Томашевський

Цього тижня на кафедрі політології та міжнародних відносин перебував професор Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Республіка Польща) Вальдемар Томашевський. Його візит відбувся у рамках Угоди про викладацьку мобільність Еразмус+. Як розповів пан Томашевський, це його перший візит до Львова, отож й у Львівській політехніці він вперше. І має чудові враження від міста та університету. Професор познайомився з викладачами, студентами, навчальною програмою кафедри. Тим, хто навчається на спеціальності «міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», прочитав вісім лекцій зі спеціальності, а також відкриту лекцію «Українсько-польські відносини: актуальні питання та напрями подальшої співпраці», де акцентував на співпраці України та Польщі в освітньому напрямі, особливо між університетами, розповів про стан та перспективи співпраці обох країн у сфері безпеки. Пан Томашевський зосередився і на особливостях розвитку Вармінсько-Мазурського університету в навчальному, науковому, міжнародному ракурсі.

Під час семінару «Сучасні методики та практики викладання безпекових студій для студентів-міжнародників: досвід України та Польщі», на якому були присутні не лише викладачі, а й студенти, вдалося обговорити подальші наміри співпраці між університетами-партнерами, узгодити навчальні програми, викладання дисциплін з міжнародних відносин тощо. Йшлося про сучасні методики та практики викладання у Вармінсько-Мазурсьому університеті та Львівській політехніці для студентів-міжнародників. Учасники семінару наголосили на важливості постійного оновлення змісту окремих навчальних дисциплін згідно зі сучасними практиками у галузі міжнародних відносин. Студенти зауважили, що важливо підвищувати якість практичної підготовки, зокрема розширити бази практики.

Кафедра політології та міжнародних відносин співпрацює з Інститутом політичних наук Вармінсько-Мазурського університету понад п’ять років. Відповідно до угоди, студенти-політехніки вчаться у цьому виші за програмами подвійних дипломів, викладачі практикують наукові стажування, провадять спільні заходи, зокрема наукові форуми.

Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками Вальдемар Томашевський зустрівся зі студентами-міжнародниками