Польські гімназисти – гості Політехніки: Академічна гімназія при Університеті приймала зарубіжних друзів

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Польські гімназисти – гості Політехніки

Колективи обох гімназій дружать уже три роки, працюючи спільно над різними проектами. На їхньому рахунку – проекти з етнографії та спортивних змагань. Цього року відбувся тренінг між українськими, польськими і німецькими гімназистами, а наступного року вони планують писати спільний проект, який фінансував би Європейський Союз.

Під час перебування польських гостей у Львівській гімназії діти продемонстрували свою спортивну майстерність, господарі на майстер-класах навчили своїх однолітків писати писанки, робити ляльки-мотанки, танцювати українських танців. А 13 травня всі разом зустрілися з ректором Львівської політехніки професором Юрієм Бобалом. Юрій Ярославович тепло зустрів юну делегацію, коротко розповів гостям про історію університету, запросив їх у майбутньому приїжджати на навчання у Львівську політехніку і побажав плідної співпраці на майбутнє.

Цього ж дня діти побували в актовій залі головного корпусу, про історію якої і її відновлення цікаво розповів заступник директора ІАРХ доцент Ярослав Ракочий. На пам’ять про цю подію польські і українські гімназисти разом із ректором Політехніки зробили спільну світлину.