Політехніки зустрілись онлайн із норвезьким психологом, лауреатом Нобелівської премії Едвардом Мозером

Кафедра теоретичної та практичної психології Львівської політехніки
Фото із зустрічі

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбулась онлайн-зустріч із норвезьким психологом, лауреатом Нобелівської премії за 2014 рік Едвардом Мозером.

Едвард Інгялд Мозер – норвезький психолог, нейрофізіолог і директор Інституту системної нейронауки імені Кавлі та Центру біології пам’яті при Норвезькому університеті природничих і технічних наук у Тронгеймі. Професор Мозер та його дружина, Мей-Бритт Мозер, відіграли важливу роль у заснуванні Центру біології пам’яті (CBM) у 2002 році та Інституту системної нейронауки у 2007-му й були піонерами досліджень механізмів мозку для представлення простору. У 2014 році Мозери розділили Нобелівську премію з Джоном о’Кіфом. Премію було отримано за відкриття grid-нейронів мозку, які відповідають за системну орієнтацію у просторі.

На зустрічі були присутні проректори Університету, дирекція, викладачі, студенти, магістри й аспіранти Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки.

Також у заході брали участь науковці 9 закладів вищої освіти України і представники Української асоціації організаційних психологів та психологів праці.