Політехніки завітали до НВК «Школа комп’ютерних технологій – Львівський технологічний ліцей»

Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації
Фото з відвідин ліцею

У самому центрі Львова, неподалік від Оперного театру і торгового дому «Маґнус», на вулиці Таманській, 11, в оточенні дерев стоїть велична триповерхова будівля Львівського технологічного ліцею. Споруда є пам’яткою архітектури, вона збудована у 1891 році як міська школа імені Тадеуша Чацького, за проєктом архітектора Альфреда Каменобродського в стилі історизму. На чільному фасаді збереглися три герби Львова австрійського періоду.

Попри різні війни і лихоліття вже понад 130 років лунають у будівлі голоси учнів. За радянських часів тут була середня школа № 11, від 1978 року – міжшкільний навчально-виробничий комбінат, з 1990-го – навчально-технологічний центр учнівської молоді, а в 2007 році було створено Львівський технологічний ліцей. Ухвалою сесії Львівської міської ради назву закладу змінено на Навчально-виховний комплекс «Школа комп’ютерних технологій – Львівський технологічний ліцей».

Сьогодні, за підсумками Національного мультипредметного тесту 2023 року, ліцей входить у десятку кращих закладів шкільної освіти міста Львова, а навчатися тут – справа престижна.

З 29 січня по 2 лютого 2024 року в ліцеї відбувся цикл занять для учнів, проведених викладачами нашого університету в рамках проєкту «Дні Політехніки в школі». Діти взяли участь в уроках англійської мови, фізики, хімії, мистецтва, дипломатичного протоколу і ділового етикету (в рамках шкільного предмету «Громадянська освіта»), географії та вступу до ІТ. Окремо було проведено презентацію Університету, його освітніх послуг та інфраструктури разом із тренінгом «Компетенції майбутнього».

Між Національним університетом «Львівська політехніка» та НВК «Школа комп’ютерних технологій – Львівський технологічний ліцей» підписано угоду про співпрацю, а тому ця зустріч політехніків з вихованцями ліцею – не остання. На черзі – нові освітні та профорієнтаційні проєкти.

Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею Фото з відвідин ліцею