Львівські політехніки взяли участь в онлайн-семінарі у рамках міжнародного проєкту CORNET MiscanValue

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки
онлайн-семінар

Науковці кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Національного університету «Львівська політехніка» Віталій Стаднік та Мартин Созанський, виконавці проєкту НАТО G4687 «Нові фітотехнології для очищення земель, забруднених в результаті військової діяльності», взяли участь в онлайн-семінарі «Найкраща практика використання міскантусу у паперовій промисловості» в рамках проєкту CORNET MiscanValue. Семінар організували Cluster WASTen (Чеська Республіка) у співпраці з університетом Яна Євангеліста Пуркінє (Чеська республіка), Дрезденським технічним університетом (Німеччина) та Інститутом досліджень рослинництва (Чеська Республіка).

Учасники обговорили багаторічні дослідження команд із різних університетів щодо позитивних та негативних чинників вирощування міскантусу гігантського на різних типах ґрунтів у різних кліматичних умовах та промислові можливості використання біомаси для виготовлення паперової продукції.

Досягнуто попередніх домовленостей зі співробітництва, а саме: використання лабораторної бази кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки для аналізу ґрунтів та зразків біомаси на вміст забруднювачів і забезпечення інших учасників зразками біомаси, вирощених на дослідних ділянках кафедри у м. Долина Івано-Франківської області.

Докладна інформація – на сайті Military Site Cleaning.