Представники Університету взяли участь у тренінгу з методології викладання курсу «Демократія: від теорії до практики»

За матеріалами сайту «Громадський Простір»
учасники тренінгу з інтерактивного викладання

З 4 до 7 лютого 2018 року двадцять чотири викладачі, які представляють вісім університетів України з п’яти міст, пройшли тренінг з інтерактивної методології викладання. Тренінг було організовано Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) з метою підготовки учасників до викладання курсу з громадянської освіти «Демократія: від теорії до практики». Курс, який було розроблено IFES, запровадять у восьми відповідних університетах у 2018/2019 навчальному році. Він спрямований на ознайомлення студентів із принципами демократії та прав людини і на розвиток нового покоління демократичних лідерів.

– Я щаслива бути частиною суспільно важливого проекту, який, безперечно, сприятиме значним змінам у підходах до питань освіти в Україні, – каже Зоряна Зазуляк, кандидат політичних наук, асистент кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка».

Аби відійти від традиційних підходів викладання у форматі лекцій за принципом «зверху-вниз», викладачі курсу проходитимуть постійну підготовку з інтерактивної методики викладання, що дасть змогу зміцнити почуття громадянської відповідальності у студентів, а також сприятиме розвитку таких навичок як критичне та абстрактне мислення, робота в команді, медіаграмотність, побудова консенсусу та аргументація на підставі фактів.

Курс буде запроваджено у 2018 навчальному році у таких університетах: Донецький національний університет імені Василя Стуса, Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний університет «Львівська політехніка», Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського та Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна.

учасники тренінгу з інтерактивного викладання учасники тренінгу з інтерактивного викладання