Реставратори Університету взяли участь у науковій конференції «Історико-урбаністичний атлас Галича»

За матеріалами сайту «Музейний простір»
на конференції щодо атласу давнього Галича

3 травня 2018 року в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулася наукова сесія «Історико-урбаністичний атлас Галича: засади та реалізація», організована з ініціативи Національного заповідника «Давній Галич» і Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського Національної академії наук України. У її роботі взяли участь історики-науковці з Галича, Львова та Івано-Франківська.

З цікавими доповідями на конференції виступили відомі українські вчені, зокрема представники кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка», кандидати архітектури, доценти Юрій Лукомський і Василь Петрик. Конференція проходила в атмосфері цікавої дискусії, мета якої – відновити пам’ять про колишню славу могутнього Галицько-Волинського князівства та зробити графічну реконструкцію княжого Галича.

У своїх виступах науковці принагідно зауважили, що дослідження давнього Галича продовжуються, оскільки умови розвитку міста сприяли збереженню значної частини його пам’яток. Тому маємо сьогодні рідкісну можливість дослідити і зберегти для нащадків цілий історико-природний комплекс, пов’язаний зі становленням та розвитком стольного града Галича, примножуючи його велич і славу.

Докладніше: Сайт «Музейний простір»