Львівські політехніки відвідали відкриту лекцію представника компанії Ostware Services щодо хмарних технологій

Кафедра ЕОМ Львівської політехніки
на лекції Віталія Дутки

26 вересня з ініціативи старшого викладача кафедри електронних обчислювальних машин Львівської політехніки Анатолія Ігнатовича в Університеті відбулась відкрита лекція представника міжнародної аутсорсингової компанії Ostware Services Віталія Дутки щодо хмарних технологій.

Студенти ІV курсу базового напряму «Комп’ютерна інженерія» разом з іншими охочими із зацікавленістю слухали про особливості хмарних обчислень, інфраструктурних рішень SaaS (Software as а service), PaaS (Platform as a service), IaaS (Infrastructure as a Service), за допомогою яких здійснюється ефективне використання серверного обладнання.

Програмний інженер компанії, випускник кафедри електронних обчислювальних машин Віталій Дутка продемонстрував майбутнім IT-фахівцям модель застосування апаратних ресурсів у бізнесі та спільно зі студентами змоделював створення невеликого дата-центру з використанням серверної апаратури.

Нові знання і навики студенти отримали і щодо створення та сфер застосування віртуальних інфраструктур на базі віртуальних машин Virtual Box, VMware, OpenStack. Слухачів ознайомили з інформаційними продуктами Amazon Web Services, Google Cloud та українського KaaProject, а також інструментарієм для управління ізольованими Linux-контейнерами, такими як Docker, kubernetes.

В. Дутка на прикладах продемонстрував, що Docker дає змогу запускати довільні процеси в режимі ізоляції, переносячи потім сформовані для цих процесів контейнери на інші сервери, беручи на себе всю роботу зі створення, обслуговування і підтримки контейнерів.

Вже традиційно наприкінці заходу старший викладач кафедри ЕОМ Анатолій Ігнатович, який запросив представника Ostware Services, подякував йому за проведення відкритої лекції і подарував на згадку брендовану сувенірну продукцію Львівської політехніки.

на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки на лекції Віталія Дутки