Львівські політехніки успішно завершили в лікарні на Орлика доброчинний художній проєкт «Арт-терапія»

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Фрагмент декоративних тематичних розписів на стіні міської дитячої клінічної лікарні Львова

У стінах міської дитячої клінічної лікарні Львова завершився другий етап мистецького проекту «Арт-терапія». Він тривав від лютого 2020 року. Про це повідомила одна з ініціаторів проєкту, лікарка-отоларинголог Мар’яна Черкес.

З її слів, студенти четвертого курсу кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» обрали відповідні локації в інтер’єрному просторі лікарні й розробили свої проєктні пропозиції для виконання декоративних тематичних розписів.

– Основне завдання проєкту – за допомогою стилістично об’єднаних композицій, а це 5 великоформатних декоративно-живописних панно для відділень хірургії, педіатрії, травматології, офтальмології та алергології, ЛОР-відділення і на стінах двох післяопераційних палат, створити особливе художньо-естетичне наповнення, ретранслюючи позитивний настрій для маленьких пацієнтів, відвідувачів та дбайливого персоналу лікарні, – розповіла Мар’яна Черкес.

– Проєкт реалізований, і ми щиро вдячні за це керівнику та куратору – викладачці кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Віолетті Радомській, яка у цей непростий для усіх нас час доклала максимум своїх зусиль, аби проєкт був успішно завершений. Стіни нашої лікарні тепер є казковими та веселими, що, сподіваємося, додасть настрою нашим маленьким пацієнтам та їхнім батькам, – додала завідувачка ЛОР-відділення міської дитячої лікарні міста Львова Тетяна Заброварна.

Фрагмент декоративних тематичних розписів на стіні міської дитячої клінічної лікарні Львова Фрагмент декоративних тематичних розписів на стіні міської дитячої клінічної лікарні Львова Фрагмент декоративних тематичних розписів на стіні міської дитячої клінічної лікарні Львова Фрагмент декоративних тематичних розписів на стіні міської дитячої клінічної лікарні Львова Фрагмент декоративних тематичних розписів на стіні міської дитячої клінічної лікарні Львова