Львівські політехніки – учасники XXV Форуму видавців і переможці конкурсу «Book Forum Best Book Award»

Прес-служба Львівської політехніки
Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців

Змістовну і насичену експозицію представило любителям книги Видавництво Львівської політехніки на 25 Book Forum – XXV Форумі видавців у Львові. У його рамках в Атр-центрі «Дзига» відбулася, зокрема, презентація трьох книг, присвячених проблемам психології. Йдеться про посібники «Соціальна психологія у термінах і поняттях», «Патопсихологія: понятійно-термінологічний словник» і «Психологічна та кримінологічна сексологія», що вийшли у Видавництві. Серед їхніх авторів – Галина Закалик, Юліана Терлецька і Наталія Шувар.

Ми попросили розповісти про ці видання старшого викладача кафедри теоретичної та практичної психології Інституту права та психології Львівської політехніки Галину Закалик.

– Людина є біосоціальною істотою, яка лише в соціальному середовищі стає особистістю. Це доволі складний шлях, пов’язаний з виробленням певних соціальних установок і стереотипів, норм поведінки. Особистість взаємодіє з іншими людьми, ідентифікує себе з ними, внаслідок чого формуються самооцінка, погляди та позиція. Саме посібник «Соціальна психологія у термінах і поняттях» допомагає краще пізнати себе та інших.

В іншій книзі – «Психологічна та кримінологічна сексологія» – увага зосереджена на психології сексуальності особистості, розглянуто деякі сексуальні розлади різної етіології, що можуть мати кримінальні наслідки. Натомість у посібнику «Патопсихологія: понятійно-термінологічний словник» подано класифікацію розладів, що зачіпають основні пізнавальні процеси – увагу, пам’ять, мислення, сприйняття, а також порушення свідомості, емоційно-вольової і психомоторної сфер та розлади особистості.

Із представлених Видавництвом Львівської політехніки на 25 Book Forum книг Спеціальну відзнаку Президента громадської організації «Форум видавців» Олександри Коваль здобула колективна монографія «Структура і динаміка геофізичних полів у Західній Антарктиці» під редакцією директора Інституту геодезії професора Корнилія Третяка.

Вітаємо переможців!

Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців Видавництво Політехніки на ХХІІ Форумі видавців