Львівські політехніки у складі театру «САД» показали у Костянтинівці на Донеччині нову постановку вертепу

За матеріалами газети «Провінція»
У Свято-Миколаївському храмі Української греко-католицької церкви у Костянтинівці на Донеччині

Костянтинівцям надзвичайно пощастило – знову у них в гостях побував неймовірний львівський театр «Сад». 7 січня в Свято-Миколаївському храмі Української греко-католицької церкви, що по вул. Мелітопільській, відбулася Вистава Різдва.

Аматорський, молодіжний театр «САД» при Львівському Центрі студентського капеланства, як завжди, на свята вирушив у подорож Україною, щоб своєю колядою та вертепом звіщати про велику радість Різдва Христового.

Костянтинівцям привезли нову постановку вертепу. На цей раз це була незвичайна театралізована вистава – як у Палестині 2021 рік тому не пускали в «готель» Марію та Йосифа, і вони зупинилися в яслах, де народився Месія.

Театр багато працював, щоб вже вшосте подарувати свято, перш за все нашим захисникам, а також всім нам.

Серед учасників театру – студенти Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівської комерційної академії та Академії мистецтв, випускники та майбутні студенти. Вони різні за фахом та навчаються у різних навчальних закладах, але всіх єднає спільна мета: змінювати світ довкола, змінюючи свої серця та серця тих, хто довкола.

Театр є місцем переосмислення певних суспільних чи особистих проблем. Його кредо: «Дивись ширше – побач більше». Якщо відкрити очі, то у світі довкола можна побачити надзвичайно багато вражаючих речей і явищ. Варто лише трохи відірватися від моніторів комп’ютерів чи смартфонів.

Отримали велику насолоду від зустрічі присутні – парафіяни костянтинівського Свято-Миколаївського храму УГКЦ, учасники АТО, депутати міськради, представники ГФ «Гайдамаки», ВО «Свобода», журналісти.