Молоді політехніки проходять стажування за програмою Львівської облдержадміністрації «Реалізуй себе у владі»

За матеріалами газети «Львівська Поштa»
фасад будинку обласної ради

Сьогодні під час відбору на державні посади у пріоритеті – відповідна вища освіта, бажання навчатися та розвиватися, а також чесність. Щоб працевлаштуватися у державний механізм, потрібно пройти відповідний конкурс. Охочі спробувати себе у державних органах можуть пройти стажування. Тим паче, що сьогодні у Львівській мерії та облдерж­адміністрації чекають на молоді та амбітні кадри, які зуміють розвивати місто та область на краще.

Зараз у Львові діють дві програми стажування для молоді: «Перший кар’єрний крок» у Львівській міській раді та «Реалізуй себе у владі» у Львівській обласній державній адміністрації. Обидві користуються популярністю серед студентства.

– Сьогодні у Львівській ОДА працює понад десять людей, які пройшли стажування за програмою «Реалізуй себе у владі» та конкурс. Адже відбір на державну службу проводиться виключно за конкурсом, в якому бере участь велика кількість охочих працювати у ЛОДА. Також думаю, що навіть ті люди, які після стажування вирішили не пов’язувати своє життя із державною службою, все одно отримали досвід та побачили, як працює державний механізм зсередини. Загалом вважаю, що держслужбовець має бути насамперед чесним та професійним, – каже «Львівській Пошті» очільник Львівщини Олег Синютка.

Людина, яка хоче працювати в ЛОДА, має бути чесною та повинна мати бажання вчитися. А все решта – навички, знання, досвід – можна набути з часом.

Юрій, випускник Національного університету «Львівська політехніка», стажер програми Львівської облдержадміністрації «Реалізуй себе у владі», запевняє, що саме стажування допомогло йому зрозуміти, що в майбутньому він хоче працювати у державних органах влади.

– Цього року стажувався в ЛОДА у відділі молодіжної політики. Загалом усе сподобалось, залишилися лише позитивні враження. Пощастило потрапити у молодий колектив, тож швидко знайшов спільну мову з іншими працівниками. За час стажування здобув величезний досвід: писав звіти та кошториси до відповідних заходів; шукав різну інформацію; писав статті на сайт ЛОДА; публікував новини на сторінки ЛОДА в соціальних мережах; долучився до організації Дня молоді у Львові. Чого навчило стажування? Мабуть того, що робота може приносити задоволення, тим паче, коли говоримо про державну службу. Вважаю, що потрібно оновлювати робочі кадри молодими та креативними працівниками – саме такі люди здатні щось змінити, – каже Юрій.