Львівські політехніки стали третіми на обласній Універсіаді зі спортивного туризму

Прес-служба Львівської політехніки
туристи

Цього року студентські змагання зі спортивного туризму змінили свою традиційну локацію, і замість лісового роздолля поблизу села Зіболки Жовківського району Універсіада Львівщини відбулась у Карпатах на Сколівщині.

У змаганнях, що їх традиційно організовує Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання Міністерства освіти і науки України, взяло участь 70 спортсменів, які представляли низку команд вищих навчальних закладів Львівщини.

Першого дня учасники Універсіади розмістились у власних наметах на галявині з правого боку від щита «Павлів потік», що у місті Сколе. Після ознайомлення з оновленою програмою змагань та проведення жеребкування розпочалась конкурсна програма поблизу туристської ватри. Спортсмени-студенти виборювали першість у конкурсах на кращий табір, приготування козацького куліша, туристичної пісні та світлин.

Та вся напруга змагань припала на наступний день, коли розпочався крос-похід на гору Лапата з елементами орієнтування та в’язання туристичних вузлів. Долаючи перешкоди, учасники Універсіади боролися також із дощем і першим карпатським снігом, але всі команди успішно подолали випробування.

У підсумку найкраще до нових умов адаптувалися студенти Львівського державного університету фізичної культури, які посіли перше загальнокомандне місце. На другій сходинці п’єдесталу пошани – збірна Львівського національного університету імені Івана Франка, а третє місце посіли минулорічні чемпіони – студенти-туристи Національного університету «Львівська політехніка».

студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму студентські змагання зі спортивного туризму