Львівські політехніки стали призерами Кубка України зі спортивної аеробіки та фітнесу

Настя Панасюк, студентка ІБІД Львівської політехніки
призери Кубка України з аеробіки та фітнесу

25–26 листопада в Запоріжжі проходив Кубок України зі спортивної аеробіки та фітнесу. Львівську область представляла команда студентів Львівської політехніки під керівництвом старшого викладача кафедри фізичного виховання, майстра спорту Марти Мельничук.

Змагання почалося з урочистого параду, на якому прозвучали привітання президента ФУСАФ Тетяни Пасічної, ректора ЗНТУ Сергія Бєлікова, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолія Пустоварова. Вони побажали спортсменам, що представляли 8 областей і місто Київ, чесної боротьби, успіхів та яскравих емоцій. Прозвучав Державний гімн України. Розпочалися змагання, які оцінювали судді національної та міжнародної категорії.

«Трійка» у складі Олександри Рябоштан (ІКТА), Роксолани Пиш’євої (ІКНІ), Вікторії Михайлової (випускниця ІКНІ) у запеклій боротьбі поділила третє місце зі спортсменами із Запорізького національного університету. Разом із ними у категорії «Групи» вперше виступали Марина Гордієнко (ІХХТ) та Анастасія Панасюк (ІБІД). Вони посіли п’яте місце, та судді відзначили їхню майстерність і злагоджену роботу команди. Вікторія Михайлова в категорії «Індивідуальні виступи жінок» посіла почесне 5 місце. Володимир Шалева (ІЕСК) зупинився за крок до п’єдесталу в індивідуальних виступах серед чоловіків. Незважаючи на це, він і його партнерка Олександра Рябоштан показали гідний результат у категорії «Змішані пари», за що заслужено вибороли срібні медалі.

Нагородження також проводилося у загальному заліку серед дорослих. За сумою балів на всіх всеукраїнських змаганнях за рік збірна команда Львівської області разом з командою з Києва поділила друге місце. Перше місце посіла команда із Запорізької області, яка майже в повному складі входить до збірної України зі спортивної аеробіки.

Характерною особливістю змагань стала гаряча підтримка вболівальників, яких зібралася повнісінька зала. Весь час панувала дружня атмосфера – глядачі підтримували всіх учасників, незалежно від регіону. Закінчилися змагання чудовими показовими виступами в українському стилі.

Всі учасники прагнули високих спортивних показників і виявили свої фізичні здібності. Отриманий досвід та позитивні враження назавжди запам’ятаються нашій команді та допоможуть досягти нових спортивних вершин.

Крім цього, популяризація аеробіки робить її надзвичайно ефективним інструментом поширення здорового способу життя, навчає правилам спортивної поведінки, виховує самоповагу та відповідальність.