Політехніки розробили застосунки Healthy Lungs, які дають змогу цілодобово стежити за станом легенів пацієнтів

Управління Науково-дослідної частини Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

У ситуації війни, в якій ми опинилися, наслідки Covid-19 відійшли на другий план, однак це захворювання продовжує поширюватися в різних країнах світу, а проблеми з легенями й далі турбують українців.

Наукова група кафедри електронних обчислювальних машин Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки розробила Healthy Lungs – бездротові пристрої, виготовлені так, щоб цілодобово та незалежно від їхнього місцезнаходження спостерігати за станом легенів пацієнтів, хворих не лише на Covid-19, а й на інші недуги, наприклад, астму, захворювання судин чи онкологію.

За допомогою відповідних застосунків лікарі зможуть стежити за станом своїх пацієнтів, які перебувають як у лікарняних палатах, так і вдома, на спостереженні чи амбулаторному лікуванні.

Це дослідження було проведено в рамках проєкту Applications mobiles for 24h / 24 surveillance of the pulmonary function of patients attending COVID-19, що фінансується за рахунок гранту L’Agence universitaire de la Francophonie AUF для пошуку шляхів боротьби з COVID-19.