Політехніки писали диктант: студенти й викладачі Університету вчергове долучилися до Всеукраїнської акції

Марія Масюк, тижневик «Аудиторія»
Політехніки писали диктант

8 листопада студенти та викладачі Львівської політехніки долучилися до написання радіодиктанту, приуроченого до Дня української мови та писемності, який організовує Національна суспільна телерадіокомпанія України.

Диктант єдності українці пишуть удев’ятнадцяте, у стінах Науково-технічної бібліотеки – уп’яте. Охочих написати диктант у бібліотеці виявилося багато: не вистачало місць за столами.

Через певні технічні проблеми пропустили перше речення. Диктант виявився невеликий за обсягом, а темп не був швидкий. Згодом був час, щоб перевірити текст і зачекати на правильну версію. До слова, за грамотність можна отримати подарунок. Для цього лише потрібно було сфотографувати свій диктант і відправити на адресу електронної пошти радіо. Це можна було зробити протягом п’ятнадцяти хвилин після написання.

Цьогорічний диктант «Від бересту – «до цифри» розповідає про розвиток слова. Щоб грамотно його написати, потрібно бути ознайомленим із новим правописом. Першокурсник Данило Хамуляк із Інституту енергетики та систем керування зізнається, що в нього з правописом не зовсім добре:

– Навіть не знаю, як написав. Диктант наче не був складний, але, думаю, що помилок зробив багато. Шкода, що ми не почали вчасно.

Хоч викладачі попереджали, що ніхто студентів оцінювати не буде, та дочекалися, коли Олександр Авраменко зачитуватиме правильний варіант, лише декілька студентів.

Помилки в диктанті могли стосуватися нового правопису, власних назв. Особливо потрібно було звертати увагу на пунктуацію. Першокурсниця Марія Поліщук з Інституту гуманітарних та соціальних наук таки дочекалася перевірки від Авраменка:

– Помилок небагато. Загалом собою я задоволена. Трішки важче після зміни правопису, але все добре.

Політехніки писали диктант Політехніки писали диктант