На лютневому засідання Вченої ради професори Університету одержали високі державні нагороди

Ірина МАРТИН, Тижневик «Аудиторія»
президентське нагородження професорів Університету

Лютневе засідання Вченої ради розпочалося з президентських нагороджень професорів Університету. З цієї нагоди до Львівської політехніки прибув голова ЛОДА Олег Синютка. Також було відзначено студентів, які вибороли перемоги у спорті.

Указом Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний розвиток держави, вагомі трудові досягнення, сумлінну працю орденом «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено директора ІНЕМ Олега Кузьміна. Орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримав завідувач кафедри електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем ІЕСК Орест Лозинський.

Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» присвоєно професорові кафедри програмного забезпечення ІКНІ Романові Базилевичу, а також директорові ІГДГ Корнилієві Третяку.

Приводом до нагородження студентів-спортсменів став чемпіонат України з кіукушинкай-карате, що відбувся в Одесі. Його чемпіонкою стала другокурсниця ІМФН Валерія Троян. Друге місце виборола першокурсниця ІКТА Анастасія Юреня.

Першокурсник ІНЕМ Роман Камінський здобув перемогу серед юніорів і юніорок 2001–2002 років народження у ваговій категорії 55–60 кг. Першокурсник ІМФН Яромир Терех ― на третьому місці у ваговій категорії 75–80 кг. А першокурсник ІКНІ Денис Швидкий опинився на третій сходинці у ваговій категорії понад 80 кг.

Чемпіони і призери отримали кубки, медалі, дипломи. Також відзначено тренера, який підготував студентів до таких успішних змагань, ― майстра спорту Олександра Короля.

президентське нагородження професорів Університету президентське нагородження професорів Університету президентське нагородження професорів Університету президентське нагородження професорів Університету президентське нагородження професорів Університету президентське нагородження професорів Університету президентське нагородження професорів Університету