Політехніки не перестають підтримувати воїнів ЗСУ та людей, які через активні бойові дії покинули свої домівки

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Волонтери Львівської політехніки і ректор Юрій Бобало

Допомагали і будемо допомагати нашим Збройним силам перемогти в цій війні ― таким є рішення спільноти Львівської політехніки. Тож наші волонтери ― студенти і працівники університету ― невпинно докладають максимум зусиль, щоб забезпечувати воїнів ЗСУ всім потрібним.

Нещодавно від Політехніки на передову передали ще один автомобіль, квадрокоптери, маскувальні сітки, побутову хімію, засоби гігієни, продукти харчування, цигарки.

― Ми допомагаємо нашим військовим із 2014 року. Завдяки волонтерській діяльності сформували коло небайдужих людей, які, як і ми, вболівають за долю нашої держави, тож усіляко докладаються до підтримки ЗСУ, ― зазначив начальник служби охорони і безпеки Львівської політехніки Андрій Добровлянський

І далі провадить волонтерську діяльність Центр збору гуманітарної допомоги університету.

― Ані на день не припиняємо волонтерської роботи в нашому Центрі. Завжди працюємо за кількома напрямами: взаємодіємо з благодійниками, шукаємо потрібне технічне обладнання для різних військових бригад, допомагаємо вимушеним переселенцям. Потреби є постійно, адже війна триває, мобілізовують нових людей, які часто потребують додаткового оснащення. Зараз, до прикладу, завершуємо технічну підготовку автомобілів для бригад, які воюють у Миколаєві, ― розповідає очільник Центру збору гуманітарної допомоги Володимир Шепітчак. ― До нас часто приїжджають наші закордонні партнери ― їм цікаво, як ми працюємо, де розміщені. Співпраця з тими, хто був тут, стає ще тіснішою. На днях відвозили гуманітарну допомогу нашим воїнам на схід і південь України. Наші колеги, серед яких ― волонтер із Польщі, під Харковом потрапили під потужні обстріли, тож мали можливість пересвідчитися у складності нашої діяльності.

Постійно триває також підтримка вимушено переміщених осіб, зокрема тих, які мешкають у студентських гуртожитках Політехніки та в Центрі ВПО в корпусах нашого університету.

Наприкінці червня гуртожитки Львівської політехніки отримали від Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» побутову техніку: холодильники, пральні машини, газові плити, електричні чайники, мікрохвильові печі, блендери й електрообігрівачі. Передали це обладнання у межах спільного проєкту Львівської ОВА, ГУ Національної соціальної сервісної служби, World Vision International та ГО «Допоможемо разом», завданням якого є підтримати місця масового проживання вимушено переміщених осіб.

Волонтери Львівської політехніки і ректор Юрій Бобало Волонтери Львівської політехніки і ректор Юрій Бобало Волонтери Львівської політехніки і ректор Юрій Бобало