Політехніки долучилися до виготовлення спецвізка, що допоміг людям з інвалідністю піднятися на гору Пікуй

За матеріалами порталу Zaxid.net
Івана Маслюка та ветеран АТО Олексія Скриби на горі Пікуй

Двоє чоловіків, які не можуть самостійно ходити, змогли піднятися на гору Пікуй. Волонтери з організації «On 3 wheels», яка опікується людьми з інвалідністю, та благодійного об’єднання ветеранів «Veterans go» підняли в Карпати за допомогою спеціальних візків «джульєтка» ветерана АТО та хлопця з ДЦП. Один з цих візків виготовили у Львові.

Іван Маслюк, що має ДЦП, започаткував проєкт «On 3 wheels» (На трьох колесах), в якому організовують гірські походи та активний відпочинок для людей з інвалідністю. Волонтери почали збирати гроші на візок, завдяки якому люди з інвалідністю можуть піднятися на гірські вершини. Таку оригінальну «джульєтку» волонтери придбали у Франції. Та згодом хлопці вирішили спробувати виготовити ще один в Україні.

Креслення візка замовили у Національному університеті «Львівська політехніка». Львівський підприємець Роман Романюк, який займається розробкою велосипедів, погодився виготовити таку «джульєтку», навіть вдосконалив конструкцію: візок вийшов на 2 кг легший.

Вперше його протестували на початку липня на горі Пікуй. Того дня дві благодійні організації «On 3 wheels» і «Veterans go» та близько 90 волонтерів влаштували сходження для Івана Маслюка і ветерана АТО Олексія Скриби.