Політехніки долучилися до створення онлайн-курсу «Кар'єра в енергетиці – це круто!»»

USAID Проєкт енергетичної безпеки
Фото ілюстративне

У Києві презентували онлайн-курс «Кар'єра в енергетиці – це круто!». Мета курсу змінити уявлення молоді про енергетику та заохотити до вступу на енергетичні спеціальності.

Курс підготовлено ГО «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ). Партнерами є Національний університет «Львівська політехніка» та Українська інженерно-педагогічна академія.

«Поінформованість значно впливає на вибір майбутньої професії. Ми подбали про те, щоб інформація про сферу енергетики була якомога повною та всебічною. Курс містить низку практичниз поард стосовно проходження практики, стажування, першої співбесіди та багато іншого», говорить Юлія Галустян, експертка з гендерних питань USAID ПЕБ.

Десять серій курсу розповідають про причини виникнення енергії, структуру сфери енергетики, існуючі міфи й інновації, професії в енергетиці, профільні вищі навчальні заклади для вступу, стажування та роботу в енергетичних компаніях, кар'єру в енергетиці для жінок, енергетичну безпеку та цілі сталого розвитку.

«На сьогодні на енергетичних спеціальностях навчаються тільки 10% дівчат. Саме тому ми зробили цей курс гендерно чутливим і цікавим для дівчат і хлопців. І наша велика мрія, щоб вчительська спільнота використовувала цей курс під час своїх уроків і таким чином закохувала дітей у сферу енергетики», розповідає Марина Саприкіна, керівниця ГО Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності».

«Цей курс як захоплива подорож професією енергетика – цікавий, актуальний і наповнений можливостями», ділиться своїм баченням Марта Мартиняк-Андрушко, доцентка кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій, Національного університету «Львівська політехніка», канд. техн. наук, спікерка курсу.

«Людям властиво не помічати базові речі, саме тому енергетику починаєш помічати тільки, коли виникають проблеми. Тому дуже важливо популяризувати енергетику, щоб уникнути енергетичних криз», зазначає Артем Чернюк, завідувач кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики Української інженерно-педагогічної академії, канд. техн. наук, доцент, спікер курсу.

Цільовою аудиторією онлайн-курсу є учні шкіл, студенти, вчительська спільнота, психологи, батьки учнів. Курс містить інформацію, зокрема, про особливості роботи в галузі енергетики, історії успіху, інформацію про заклади, які проводять навчання за спеціальностями в енергетичному секторі. Крім того, є поради від представників компаній, як правильно скласти резюме та підготуватися до співбесіди.

Курс уже доступний для перегляду у відкритому доступі на платформі CareerHub.