Політехніки беруть участь у розробленні інклюзивного туристичного маршруту у Львові

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Заставка до матеріалу

За кошти міжнародної технічної допомоги у Львові розробляють інклюзивний туристичний маршрут. Він охопить 8 сакральних історичних об’єктів Львова у межах охоронної зони світової спадщини ЮНЕСКО.

Проєкт зі створення інклюзивного екскурсійного маршруту містом реалізує Львівська асоціація розвитку туризму під егідою обласної державної адміністрації в межах програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014–2020. Проєкт покликаний захистити громадянські права людей з інвалідністю (осіб, котрі користуються кріслами колісними та осіб, котрі мають вади зору) і створити для них можливості пізнання унікальної культурної і архітектурної спадщини.

Експерти вже провели аудит за маршрутом і визначили проблематику доступності кожної з 8 сакральних локацій для осіб з інвалідністю. Відтак, Юрій Дубик, доцент кафедри архітектури та реставрації Національного університету «Львівська політехніка», вже виготовив технічно-кошторисну документацію. Відбулись експертні слухання, опісля документацію було презентовано на засіданні Комітету з доступності міського середовища й передано структурним підрозділам міської ради. А районним адміністраціям Львова надано доручення щодо визначення заходів та переліку необхідних робіт з благоустрою на туристичному маршруті.

Докладніше – на сайті Львівської обласної державної адміністрації.