До уваги майбутніх юристів та правників: політехніків запрошують долучитися до Ліги студентів Асоціації правників

Анастасія Степаняк, тижневик «Аудиторія»
команда Ліги студентів АПУ

Політехніків запрошують долучитися до Ліги студентів Асоціації правників України – молодіжного крила Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України».

Організація розпочала свою діяльність 14 років тому в Києві, а розрослася вже на 24 осередки по всій Україні. Робота Ліги спрямована на підвищення загального рівня знань студентів-правників: організації правничих шкіл, вебінарів, тренінгів, конференцій. Також налагодження контактів із українськими юристами-практиками, сприяння та допомога студентам в участі у міжнародних правничих заходах, стажуванні та працевлаштуванні. Окрім цього, організація активно залучає правничу молодь обговорювати питання розвитку професії юриста, сприяє членам Ліги втілювати власні ідеї та проекти у різних галузях, реалізовує соціальні програми, правоосвітні заходи, екологічні та благочинні акції, надає правничу допомогу населенню.

Членами Ліги є близько 3000 студентів зі сотні найкращих українських вишів. Минулого року осередок організації відновив свою роботу у Львівській політехніці. Зокрема 23–24 березня відбулася масштабна Регіональна школа з інформаційного права та кіберзлочинності. Тематикою заходу стали інформаційне право, роль юриста у період розвитку інформаційних технологій, електронні договори, кібергігієна, злочини у галузі інформаційного простору. Окрім цього, «лігівці» Політехніки провели чимало локальних заходів, долучалися до добрих справ, наприклад, стали донорами крові.

Минулого місяця у Вінниці відбулась IX Правнича асамблея Ліги студентів АПУ, на якій підбили підсумки за останній рік діяльності, визначили вектори роботи та обрали новий склад Правління організації на 2019–2020 роки. Осередок Ліги в нашому університеті визнали найкращим з-поміж інших у номінації «Прорив року», а тепер уже колишнього голову Юрія Пукавського обрали на посаду координатора Західноукраїнського регіону Ліги студентів АПУ.

Наразі команда Ліги студентів АПУ у Львівській політехніці готується до плідної праці. За словами PR-менеджерки осередку, першокурсниці ІННП Христини Сидор, уже розпочали роботу над Compliance Law Forum, що відбудеться у жовтні. Учасники форуму дізнаються про юридичні тонкощі ведення бізнесу – дотримання певних правил допоможе компаніям уникати штрафів і позовів, а також сприятиме процвітанню й стабільності. Молоді юристи ознайомляться зі створенням, провадженням та контролем таких правових стратегій, а також розглянуть практичні кейси.

Організація радо запрошує майбутніх правників та юристів. Якщо ви – активний студент, який бажає здійснити внесок у розвиток юриспруденції, станьте частиною молодої правничої еліти. Докладніша інформація – на фейсбук-сторінці «Локальний осередок Ліги студентів АПУ в НУ «ЛП».

команда Ліги студентів АПУ