Митрополит Шептицький об'єднав Львів і Дніпро: Політехніка взяла участь в організації відеоконференції

За матеріалами сайту «Католицький оглядач»
Герб Львівської політехніки

29 листопада 2016 року відбулась відеоконференція на тему «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!», у якій взяли участь освітяни та громадські діячі міст Львова і Дніпра. Організаторами конференції з боку Львова були Національний університет «Львівська політехніка», Громадська рада «Святий Юр» та Центр національного виховання ім. Андрея Шептицького, з боку Дніпра – Дніпровський обласний інститут післядипломної освіти.

В представлених доповідях було наголошено на ключовій ролі Митрополита Андрея Шептицького у процесах розвитку українського суспільства в останні півтора століття. Зокрема зазначено, що в період, коли українці не мали власної держави і були розділеними поміж різних окупаційних режимів, коли, здавалось, перед нацією стояло найважливіше і єдине завдання фізичного виживання і думки про вищі матерії були з галузі нездійсненного, геній Митрополита зумів осягнути практично усі ключові сфери релігійного, політичного, суспільно-культурного, економічного життя народу.

Із львівського боку у представлених доповідях своїми роздумами поділились, зокрема, представники Національного університету «Львівська політехніка»: Зенон Боровець, заступник голови Комісії у справах мирян Львівської Архиєпархії УГКЦ, доцент кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій, та Ігор Калинець, дисидент, письменник, поет, лауреат державної премії України імені Тараса Шевченка, почесний громадянин міста Львова, заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.