Львівська політехніка – на восьмому місці у рейтингу вищих навчальних закладів України за оцінками роботодавців

За матеріалами порталу «Вища освіта»
прапор України над будівлею Політехніки

Освіта і робота в Україні – часто паралельні прямі: вони живуть своїм окремим життям і перетинатися не планують. Тим часом роботодавці потребують кваліфікованих фахівцях, а випускники університетів і академій – працевлаштування.

Тому за основу нинішнього рейтингу вишів України журнал «Фокус» взяв просту ідею: дослідити шанси випускника того чи іншого вищого навчального закладу посісти вакансію в престижній компанії. Таблиця топ-50 вишів складена на основі опитування ключових роботодавців України. В опитуванні брали участь провідні компанії з різних сфер (фінанси, IT, юриспруденція, енергетика тощо), працевлаштування в яких – чудовий початок кар’єри для вчорашнього студента.

Компаніям, які брали участь в опитуванні, було запропоновано оцінити першу сотню вишів зі щорічного консолідованого рейтингу. Оцінки виставляли за 12-бальною шкалою. Сума балів, присвоєних усіма учасниками рейтингу, і стала критерієм відбору 50 найкращих вишів, а також розміщення їх за місцями.

Цей рейтинг не є повноцінним дослідженням якості освіти в навчальних закладах України. Він відображає думку певних роботодавців про той чи інший ВНЗ.

В опитуванні брали участь: «Інтерпайп», Group DF, «Метінвест», ДТЕК, ДТЕК «Нафтогаз», НАК «Нафтогаз України», Укренерго, Запоріжсталь, УкрАвто, «АВТ Баварія», Fozzy Group, «Нова пошта», ПриватБанк, Ощадбанк , Укрсоцбанк, Кредобанк, ОТП Банк, «AXA Страхування», Concorde Capital, «Самсунг Україна», Luxoft, EVO, «Дата Груп», ISACA Kyiv Chapter, AEQUO, KPMG, «Василь Кісіль і Партнери», Deloitte, Sayenko Kharenko, EY, «Астерс», Украеропроект, «Colliers International Україна», «Інтергал-буд».

Топ-10 вишів України за оцінками роботодавців

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 359
  2. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – 352
  3. Національний університет «Києво-Могилянська академія» – 343
  4. Львівський національний університет імені Івана Франка – 252
  5. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана – 251
  6. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого – 236
  7. Національний авіаційний університет – 204
  8. Національний університет «Львівська політехніка» – 200
  9. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – 188
  10. Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна – 176