Політехніка та ГО «Академія для героїв» розпочинають проєкт з навчання ветеранів ІТ-спеціальностей

Вікторія Бугайова, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з підписання угоди

19 червня 2024 року Львівська політехніка та громадська організація «Академія для героїв» підписали угоду про співпрацю, в межах якої буде реалізовано проєкт з навчання ветеранів ІТ-спеціальностей. Церемонія підписання угоди відбулась у першому корпусі університету, в Центрі ветеранського розвитку.

Центр ветеранського розвитку Львівської політехніки ще з 2014 року працює з ветеранами, а саме організовує їх професійне навчання за різними напрямами. Новий проєкт передбачає більш розширені й поглиблені курси з ІТ-спеціальностей, які допоможуть ветеранам здобути нову професію та працевлаштуватися в цій сфері.

Ініціаторами проєкту виступили професор кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Олексій Другов, який також буде одним з викладачів курсів, проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж, керівниця Центру ветеранського розвитку та фахівчиня із супроводу ветеранів і демобілізованих осіб Тетяна Шаповалова, а також ГО «Академія для героїв».

— Ми з 2014 року маємо такий проєкт «Україна – Норвегія», який фінансувало МОН Норвегії, де ми навчаємо ветеранів. Цей центр ми створили на основі людей, які зналися на ветеранському русі й розповідали нам точно і детально, що нам краще створити. Зараз ми активно шукаємо гроші ззовні, намагаючись не брати державний бюджет, і стараємося дати другу освіту. Цей центр насправді є ширшим. Він для того, щоб допомогти вам або вашим дітям із перенавчанням, гуртожитками та освітнім процесом. Навчання відбуватиметься у неформальному форматі: без звичайних лекцій, нудних теоретичних засад і домашніх завдань, а з доброю практикою й можливістю працевлаштування, адже вас будуть навчати викладачі, які мають власний бізнес і хороше працевлаштування. Досвід проведення навчання у різних групах до того в нас уже був, тому ми розуміємо, що нам потрібно робити і покращувати, а якщо маєте зауваження чи пропозиції — звертайтесь! — закликав Роман Корж.

У мене довгий час була така ідея, щоб створити щось подібне, — розповідає Олексій Другов. — Я б хотів допомогти людям у працевлаштуванні в IT-компаніях. Згодом я знайшов Тетяну Шаповалову, з якою нам вдалося поспівпрацювати. Є така велика IT-компанія, яка називається EveryMatrix і яку ми можемо відвідати під час нашого навчання. Вона працює в 13 країнах світу, де оборот вже більш як 2 мільярди доларів. Найбільший офіс цієї компанії розташований у Львові, і зараз у них є 25 вакансій, де вони набирають IT-фахівців. Це один із хороших варіантів працевлаштування після навчання, адже наше завдання і завдання громадської організації «Академія для героїв», яка є замовником і співвиконавцем цього курсу, — не просто вас повчити, а надати роботу.

Навчання розпочнеться 1 липня 2024 року.

Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди Фото з підписання угоди