Політехніка – серед університетів-лідерів, де найчастіше вчаться майбутні українські ІТ-фахівці

За матеріалами газети «День»
Заставка до матеріалу

Кожен п’ятий випускник IT-спеціальностей закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний університет «Львівська політехніка» або Харківський національний університет радіоелектроніки. На ці три технічних університети припадає 20% всіх IT-випускників, коли як решту 80% готують 133 виші. Найпопулярнішим університетом став КПІ – його закінчує 8% IT-студентів.

Це підтверджують і цифри компанії GlobalLogic: 36% усіх інженерів станом на 2021 рік отримали освіту в КПІ, Львівській політехніці та ХНУРЕ. З 2018 року ці університети закінчують на 10% більше фахівців компанії. Це говорить про добру технічну підготовку, яку дають у цих закладах вищої освіти.

Близько 25% фахівців, які прийшли в GlobalLogic в 2020 році, мають досвід до одного року і почали співпрацю з компанією відразу після закінчення вишу. При цьому 43% новачків (на позиції Trainee) закінчили навчання в КПІ, ХНУРЕ і Львівській політехніці. Всього за 2020 год до компанії приєдналося понад 1200 фахівців.

Методологія: компанія GlobalLogic для дослідження використала відкриті дані з таких джерел, як DOU, BRDO, а також внутрішню статистику.