Політехніка розпочне співпрацю з новим іноземним підприємством: до Університету завітала ще одна делегація

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
візит делегації австрійської компанії BMTS Technology Austria GmbH

До університету, із пропозицією партнерства, завітала делегація австрійської компанії BMTS Technology Austria GmbH – провідного постачальника вихлопних турбокомпресорних технологій.

Дочірні заводи BMTS Technology розташовані в різних країнах світу. Нещодавно ще одне таке підприємство вирішили започаткувати й у Львові. Робота офісу компанії розпочнеться вже в січні 2019 року і буде спрямована на створення заводу. Піклуючись про майбутній штат працівників, BMTS Technology вирішила налагодити співпрацю з Львівською політехнікою, аби згодом запрошувати її випускників на роботу. З цією метою делегацію ознайомили із діяльністю двох навчальних інститутів університету, дотичних до галузі роботи австрійського підприємства, а саме – Інституту енергетики та систем керування й Інституту інженерної механіки та транспорту.

BMTS Technology висловила бажання співпрацювати з ІЕСК та ІІМТ, оскільки переконалися, що вони можуть готувати кваліфікованих фахівців для її майбутнього виробництва. Очільниця Центру міжнародної освіти Львівської Політехніки Наталія Гоц прокоментувала пропозицію потенційного партнерства:

– Університет зацікавлений у взаємовигідній співпраці – аби компанії-партнери створювали навчальні лабораторії, сприяли навчальному процесу, забезпечували фінансування тощо. Тому проректор Дмитро Федасюк представив гостям презентацію про види співпраці Львівської політехніки з підприємствами. Сьогодні відбулося знайомство – ми домовилися налагоджувати співпрацю: компанія планує відкрити свої лабораторії в інститутах, надати обладнання, узгодити дисципліни, зокрема працівники компанії зможуть викладати дисципліни ознайомчого характеру. Наступним кроком заплановано підписання відповідної угоди.

Посередник між BMTS Technology та Львівською політехнікою – офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, зокрема очільниця офісу у західній Україні Ольга Сивак, яка координує програму інвестування у Львівську область.

візит делегації австрійської компанії BMTS Technology Austria GmbH