Львівська політехніка поглиблюватиме співпрацю із Вроцлавським політехнічним університетом

Анастасія СТЕПАНЯК (МОЗГОВА), Тижневик «Аудиторія»
на зустрічі

8 лютого ректор університету професор Юрій Бобало прийняв діловий візит делегації Вроцлавської політехніки.

З польського боку в переговорах взяли участь керівник департаменту управління соціальними об’єктами Казімєж Пабісяк та директор відділу управління проектами Вроцлавської політехніки, який консультує, організовує, моніторить і супроводжує всі наукові, освітні, інноваційні та інвестиційні проекти університету, Юстина Сташак.

Окрім ректора Львівської політехніки, делегацію приймали проректор Олег Матвійків та завідувач кафедри систем автоматизованого проектування (ІКНІ) Михайло Лобур.

Основною метою візиту стало обговорення поточного стану співпраці між університетами, її дальше поглиблення. Зокрема йшлося про три основні напрями кооперації: організування літньої практики студентів Львівської політехніки на підприємствах Вроцлава в рамках ініціативи Дортмундсько-Вроцлавсько-Львівської фундації ім. Святої Ядвіги; посилення взаємних обмінів студентами й організування візитів професорсько-викладацького складу в рамках польських та європейських програм академічної мобільності; поширення досвіду Вроцлавської політехніки щодо організування проектної діяльності університету та перспективи залучення проектних коштів до Львівської політехніки.

  Співпраця між нашими університетами вже традиційно є тепла й тривала. Ми зажди підтримували дружні відносини, як між керівництвом (на рівні ректорів), так і між окремими кафедрами. У нас багато спільних конференцій, освітніх і наукових проектів. Обидва університети цінують таку співпрацю і прагнуть її розширити, оскільки реальний потенціал наших відносин ще повністю не розкрито. Тому такі зустрічі, коли ми можемо обмінятися пропозиціями та ідеями, як розвивати та поглиблювати нашу кооперацію, є дуже корисні й важливі. Сьогоднішня зустріч продемонструвала, що Львівська політехніка готова до реалізування планів на 2019 рік,  коментує подію проректор Олег Матвійків.

Казімєж Пабісяк та Юстина Сташак