Політехніка підписала зі Стрілківською громадою меморандум про співробітництво та створення наукового ліцею

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Приміщення майбутнього ліцею

Меморандум передбачає з боку нашого університету методичну й науково-освітню підтримку створення та розвитку Стрілківського наукового ліцею імені о. Михайла Вербицького. У цьому документі, зокрема, обумовлено спільне напрацювання освітніх програм для ліцеїстів, які міститимуть наукову складову, спеціалізацію та проведення прикладних і емпіричних досліджень; координування діяльності щодо визначення пріоритетів освітнього процесу в ліцеї з огляду на регіональні особливості та наскрізний підхід до організування навчання в системі «ліцей – університет – економіка регіону».

Викладачі Львівської політехніки як очно, так і через відеоконференції консультуватимуть ліцеїстів у підготовці науково-дослідницьких проєктів, а також спрятимуть тому, щоб вони мали змогу набувати практичних навичок для започаткування та розвитку стартап-проєктів, бізнесу, підприємливості, фінансової грамотності тощо.

– Ми плануємо організовувати спільні заходи: семінари, тренінги, лекції, проєкти, конкурси, фестивалі, літні школи з метою залучення обдарованої учнівської молоді до дослідницької діяльності в галузі технічних, природничих та комп’ютерних наук, а також навчання, підвищення кваліфікації для вчителів ліцею, які викладатимуть певні дисципліни за узгодженими програмами, – розповідає один з ініціаторів створення наукового ліцею, професор кафедри менеджменту організацій Олексій Другов.

За словами проректора з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Романа Коржа, навчатися в ліцеї зможуть старшокласники, зацікавлені у здобутті якісної профільної шкільної освіти, що передбачена Законом «Про повну загальну середню освіту».

Позаяк Стрілківська громада має значний рекреаційний і природний потенціал, особливу увагу надаватимуть вивченню програм готельно-ресторанного бізнесу й туризму, які в нашому університеті зосереджені в Інституті сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола, тому його керівництво взяло активну участь в обговоренні концепції майбутнього наукового ліцею.

Від Львівської політехніки меморандум підписав проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж, а від Стрілківської громади – її голова Микола Дрозд.

Фото з підписання меморандуму Фото з підписання меморандуму