Львівська політехніка – один із перших українських вишів, які почали боротися з плагіатом

За матеріалами порталу Zaxid.net
обговорення

Зі стартом нового навчального року українські заклади вищої освіти мали б ретельніше перевіряти студентські й викладацькі наукові роботи на наявність плагіату. Про готовність інститутів, університетів та академій активніше протидіяти недобросовісно запозиченому контентові у курсових, дипломних, дисертаційних роботах за допомогою антиплагіатних систем ішлося й під час робочого візиту до Львова 16 серпня міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

– Зараз виші підписують угоди з компаніями, які надають такі послуги. Скажу більше: у них немає іншого вибору, адже МОН ввело в законодавчу базу норму про те, що спеціалізована вчена рада відповідальна за перевірку на плагіат кожної роботи, яку будуть захищати, – запевнила посадовиця.

Першою компанією, з якою заклади вищої освіти України почали співпрацювати в напрямі боротьби щодо запозичень, стала польська Plagiat.pl. Меморандум з Міністерством освіти і науки її керівництво підписало в лютому й відтоді уклало угоди з понад шістдесятьма навчальними закладами, серед яких – п’ять, розташованих у Львові: Національний університет «Львівська політехніка», Львівський державний університет внутрішніх справ, Львівський національний аграрний університет, Львівський державний університет фізичної культури та Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.