Політехніка очолила рейтинг вітчизняних університетів за версією конкурсу Vodafone «Професіонали майбутнього»

Прес-служба Львівської політехніки
переможці

Днями підбили підсумки Всеукраїнського конкурсу для телеком-фахівців «Професіонали майбутнього» за десять років його існування і склали рейтинг кращих вищих навчальних закладів України – учасників конкурсу. Трійку лідерів рейтингу впевнено очолив Національний університет «Львівська політехніка», який перемагає у цьому конкурсі вже четвертий рік поспіль. Цікаво, що впродовж майже всіх 10 років навчальний заклад здобував призові місця у рейтингу Vodafone «Професіонали майбутнього» і лише раз посів четверте місце.

У ТОП-3 кращих ВНЗ увійшли також Донецький національний технічний університет, який зараз працює в місті Покровському Донецької області, та Одеська національна академія зв’язку імені О.С. Попова.

За результатами захисту наукових робіт на конкурсі команди університетів були відзначені в різних номінаціях. Так, найфундаментальніші теоретичні знання частіше за інших демонстрували студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»; найпрактичніші рішення, готові до оперативного впровадження, представив Дніпропетровський національний університет імені О. Гончара (м. Дніпро); найактуальніші розробки – Харківський національний технічний університет.

Премію за найінноваційніші проекти отримав Київський державний університет телекомунікацій, за найцікавіші ідеї – команда Національного авіаційного університету, за найперспективніші проекти з погляду IT – Харківський національний університет радіоелектроніки. Найелегантніше проектування рішень традиційно демонстрував Запорізький національний технічний університет, а найзмістовні проекти на конкурс надала команда Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя.

«Професіонали майбутнього» – це конкурс наукових робіт серед студентів телекомунікаційних факультетів провідних технічних вишів України. Участь у ньому беруть студенти четвертого курсу, які вивчають напрям «Телекомунікація». Грошовий грант конкурсу становить 125 тисяч гривень (по 25 тисяч грн. для кожного члена команди).

Конкурс, заснований фірмовою Vodafone у 2006 році, відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України, Держспецзв’язку та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. За весь час існування конкурсу «Професіонали майбутнього» в ньому взяли участь понад 3000 студентів.