Львівська політехніка налагоджує співпрацю з китайським університетом інформаційного інжинірингу

Прес-служба Львівської політехніки
підписання угоди про співпрацю

Днями Національний університет «Львівська політехніка» відвідала представницька делегація з Китаю – із Цюаньчжоуського університету інформаційного інжинірингу. Очолював її ректор Го Сяопін. До складу делегації входили проректор Лінь Дун та інші очільники структурних підрозділів китайського університету.

Гостей прийняв ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, який докладно розповів про історію і сьогодення найдавнішого і найбільшого технічного університету України та Східної Європи, про освітній процес та наукові розробки, про міжнародну співпрацю з відомими науковими центрами й бізнес-структурами.

У ході невимушеної та конструктивної розмови китайські гості виявили особливий інтерес до налагодження співробітництва між навчальними закладами насамперед в освітній сфері, зокрема у навчанні китайських студентів у Львівській політехніці низці спеціальностей в галузі телекомунікацій, радіоелектроніки, комп’ютерної та електронної техніки тощо.

Як наголошує керівник Центру міжнародної освіти Львівської політехніки професор Наталія Гоц, така співпраця полягає в обміні викладачами між нашими закладами вищої освіти, участі представників другої сторони в міжнародних науково-практичних конференціях та конкурсах, що проводяться в Україні, організації практики викладачів та студентів-дизайнерів Львівської політехніки на профільних фірмах Китаю.

У підсумку проведених перемовин ректори Юрій Бобало та Го Сяопін підписали Меморандум про співпрацю між обома університетами, який надасть добрий імпульс у взаємокорисному та плідному діалозі України та Китаю.

У зустрічі взяли участь директори низки навчально-наукових інститутів Львівської політехніки: телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки професор Іван Прудиус, будівництва та інженерії довкілля професор Зіновій Бліхарський, комп’ютерних технологій, автоматики та метрології професор Микола Микийчук, комп’ютерних наук та інформаційних технологій професор Микола Медиковський.

підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю