Львівська політехніка готуватиме фахівців зі спеціальності «Цивільна безпека»

Прес-служба Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Національний університет «Львівська політехніка» запрошує абітурієнтів на навчання на перший (бакалаврський) рівень вищої освіти за спеціальністю «Цивільна безпека».

Нині проблеми безпеки виробничого персоналу, населення і довкілля є надзвичайно актуальними. Їх успішне розв’язання відповідними фахівцями дасть змогу створити безпечне і комфортне для людини життєве середовище. Такий підхід належить до пріоритетних у всіх розвинутих країнах світу.

Програма навчання з дисципліни «Цивільна безпека» розрахована на 8 семестрів для здобуття кваліфікації «Бакалавр» на базі повної загальної середньої освіти і на 6 семестрів – для здобуття кваліфікації «Молодший спеціаліст».

Під час навчання студенти набудуть знань, які дадуть їм змогу кваліфіковано розв’язувати низку безпекових питань, зокрема, проводити моніторинг, аналіз та проектування систем безпеки, дослідження ризиків щодо виникнення техногенних небезпек, організовувати функціонування систем безпеки тощо. Вони також набудуть навичок правильної організації та проведення різноманітних рятувальних заходів, розв’язання логістичних завдань, надання першої долікарської допомоги потерпілим, будуть готові контролювати правила й умови безпеки праці.

Після завершення навчання студенти будуть повністю готові працювати фахівцями з безпеки на будь-яких підприємствах чи установах, зокрема енергетичних, транспортних, машинобудівних, харчової промисловості, в установах державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, а також в органах місцевого самоврядування, у проектних і консалтингових фірмах як експерти в галузі безпеки. Вони зможуть виконувати посадові функції інспекторів, старших інспекторів, а також фахівців з охорони праці, техногенної безпеки та безпеки персоналу.

Цю спеціальність можна здобути на кафедрі цивільної безпеки Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму імені В. Чорновола Львівської політехніки.

За довідками звертатися на кафедру цивільної безпеки Університету за адресою: площа Св. Юра, 1, ІІІ навчальний корпус, ауд. 131; тел.: (032) 258 27 17, e-mail: o_nagurskyy@ukr.net.

будівля