Львівська політехніка – друга серед вищих навчальних закладів міста за кількістю іноземних студентів

За матеріалами сайту «Львівські новини онлайн»
Герб Львівської політехніки

У трьох найбільших вишах нашого міста навчаються 1370 іноземних студентів, більшість із них хочуть стати медиками. До Львова здобути освіту приїжджають з Європи, Південної Америки, Африки та Азії. Іноземних студентів ваблять низькі ціни на навчання, відсутність проблем в отриманні візи та доступність курсів із вивчення мови.

Більшість іноземних абітурієнтів надають перевагу Львівському національному медичному університету імені Данила Галицького. Цього року в навчальний заклад подали заяви на вступ 250 іноземців. Студенти обирають стоматологію та медичний напрям. У першому випадку рік навчання коштує 4800 доларів, у другому – 4300.

У Національний університет «Львівська політехніка» вступили цього року 46 іноземців, більшість – із Еквадору. У виші навчається й багато студентів з Північної Африки та країн Азії – Індії, Пакистану, Китаю, загалом – 300 іноземних студентів. Рік навчання у популярному Інституті архітектури та на інженерних спеціальностях коштує іноземцям від двох до двох з половиною тисяч доларів.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка навчаються 100 студентів з-закордону, цьогоріч прийняли 37 іноземців. Найпопулярніші факультети серед іноземців – філологія та міжнародні відносини. Рік навчання на денному відділені бакалаврату для іноземця коштує 1500 доларів, магістратура – 1695.