Політехнік Данило Рондяк отримав можливість продовжити інклюзивне навчання в Німеччині ще на один семестр

Наталія Павлишин, Центр комунікацій
Technische Hochschule Mittelhessen
Студентові кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки Данилові Рондяку, який ще у вересні минулого року поїхав за інклюзивною академічною мобільністю на навчання до Німеччини, надали можливість залишитися ще на один семестр. Таке рішення прийняло керівництво Вищої технічної школою Міттельгессен, оскільки в Україні розпочалася повномасштабна війна.
― Ми шукали різні способи, щоб допомогти Данилові навчатися. Багато працювали індивідуально, шукали технічне забезпечення. Особливою опікою студентом займалася наша викладачка Ірина Петровська. Співпрацюючи з міжнародним відділом Політехніки, підтримали можливість навчання нашого студента в Німеччині за відповідними програмами і обладнання, адаптовані для навчання незрячих. Данило отримав фінансування за програмою Еразмус+ і в супроводі мами поїхав навчатися туди, ― розповів директор ІКТА Микола Микийчук.
Як зазначили в інституті де навчається Данило, для студента важливо освоювати різні методики навчання.
― У нас ― досить багато було студентів з інвалідністю. Та з незрячим вперше працювали, тому так важливо було освоювати нові програми, щоб якісно надавати освітні послуги. Адже наша навчальна програма передбачає багато візуального матеріалу. Тому ми шукаємо відповідне обладнання і напрацьовуємо аудіоматеріали, щоб допомогти таким студентам як Данило. Ми розвиватимемо цей напрям, адже у світі є успішні приклади, коли люди з інвалідністю дуже вдало реалізовуються професійно, ― підкреслив Микола Миколайович.