Поїздка на Гуцульщину та підйом на Говерлу – останні подорожі літньої школи МІОКу

МІОК Львівської політехніки
на Говерлі

Ювілейна Х Літня школа «Крок до України» увінчалася ще однією вершиною – найвищою. Вперше за час існування школи ми підкорили Говерлу – найвищу вершину України. Присвячуємо це сходження всім, хто цікавиться українською мовою та культурою.

Наостанок учасники вирушили у мандрівку у найбільш колоритний і мальовничий край України – Гуцульщину. Першим пунктом поїздки була Коломия, де у Музеї Гуцульщини учасники ознайомилися з традиціями та культурою гуцулів, після чого відвідали славнозвісний Музей писанки.

Також  милувалися чарівними краєвидами Карпат, захоплювалися мальовничими селами, занурювалися у місцеву культуру. Зокрема, відвідали майстер-класи з виготовлення гуцульських ліжників та косівської кераміки, були у музеї Назарія Яремчука та хатинці Святого Миколая. А завершилася мандрівка захоплюючим підйомом на карпатську полонину, що дуже символічно, адже саме таким підйомом знань – яскравим і насиченим – була для студентів Х Літня школа «Крок до України».

у Музеї Гуцульщини у Музеї Гуцульщини у Музеї Гуцульщини у Музеї Гуцульщини у Музеї Гуцульщини Музей писанки Музей писанки на Говерлі на Говерлі