Підсумки Літньої школи «Обираємо спеціальність разом: Міжнародна інформація – 2023. Магістратура»

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

За інформацією Українського центру оцінювання знань, впродовж 23 червня – 21 липня в Україні та у 12 містах дев’яти європейських країн проходитиме основна сесія магістерських вступних випробувань. Цьогоріч вступники до магістратури на спеціальності галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 07 «Управління та адміністрування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» вперше проходитимуть предметне тестування в межах єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).

Зокрема, для складання ЄФВВ для вступу на освітні програми спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» зареєструвалося 2212 осіб.

З метою інформаційно-консультативної та мотиваційної підтримки майбутніх абітурієнтів, які орієнтуються на вступ до Національного університету «Львівська політехніка», кафедра міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук минулого тижня завершила проведення Літньої школи «Обираємо спеціальність разом: Міжнародна інформація – 2023. Магістратура».

Приємно, що до участі в літній школі, яка проходила в дистанційній формі, зголосилося 23 осіб зі Львова, Києва, Дніпра, Вінниці, Івано-Франківська, Тернополя, Сум, Краматорська Донецької області та інших населених пунктів.

Викладачі кафедри міжнародної інформації (професор Василь Гулай, доценти Наталія Гриньох, Віра Максимець та Любомир Хахула) ознайомили майбутніх здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня з Правилами прийому на навчання до Національного університету «Львівська політехніка» та Положенням про прийом на навчання за освітньо-професійною та освітньо-науковою програмами підготовки магістрів у Львівській політехніці, а також докладно розглянули розділи програми предметного тесту з політології та міжнародних відносин єдиного фахового вступного випробування для вступ на навчання для здобуття ступеня магістра:

  • Історія політичних вчень;
  • Загальна теорія політики;
  • Політичні інститути та процеси;
  • Теорія міжнародних відносин;
  • Зовнішня політика України;
  • Світовий порядок та геополітика.

Більше про вступ до магістратури можна дізнатись у профільній групі та на сайті кафедри міжнародної інформації Львівської політехніки.