Підсумки літньої школи «Четвертий елемент» для школярів Львівської обласної Малої академії наук

Інститут геодезії Львівської політехніки
Фото з Літньої школи

Впродовж 12–16 червня 2023 року в Інституті геодезії для учнів 8–10 класів закладів загальної середньої освіти міста Львова та області відбулася Літня школа «Четвертий елемент».

Проєкт реалізовано спільно Національним університетом «Львівська політехніка» та Львівською обласною Малою академією наук. У проведенні літньої школи взяли участь викладачі кафедр вищої геодезії та астрономії, електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій, фотограмметрії та геоінформатики, картографії та геопросторового моделювання, інженерної геодезії за організаційної підтримки Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки та дирекції Інституту геодезії.

Школярі дізналися про захопливий світ сучасних технологій та познайомилися з такими напрямами:

  • безпілотні літальні апарати та авіоніка;
  • аерознімання з безпілотних літальних апаратів;
  • нові методи вивчення космосу;
  • створення вебкарт;
  • побудова 3D-моделей будівель та місцевості.

На базі Інституту геодезії під керівництвом наставника з МАН Любомири Шевчук школярі успішно виконали й презентували дослідницькі проєкти у сфері геоінформаційних систем та дистанційного зондування Землі. Одноосібні та групові проєкти виконано із застосуванням сучасних програмних пакетів EO Browser, Google Earth Pro, Giovanni, ArcGIS online та Google My Map.

Після презентації проєктів учні отримали сертифікати про участь у Літній школі «Четвертий елемент».

Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи Фото з Літньої школи