Підсумки акції «16 днів проти насильства» у Золочівському фаховому коледжі Львівської політехніки

Золочівський коледж Львівської політехніки
Фото з акції «16 днів проти насильства» у Золочівському коледжі

Упродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої відбуваються заходи з попередження і подолання насильства над дітьми, в сім’ї, суспільстві.

Метою акції є привернення уваги до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь-якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

Заходи акції відбулись також серед студентів Золочівського фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка». У рамках акції проведені виховні заходи з профілактики конфліктних ситуацій та насильства.

Агітбригада з числа студентів групи Право-4 з інформаційними повідомленнями «Соціальні дати акції «16 днів проти насильства», «Толерантність та суспільство» виступили перед студентами І–ІІ курсів. Під керівництвом викладача суспільних дисциплін С.В. Вовнянки проведено тематичні заходи для студентів груп Право-3, Право-4, ПТ-3, ІПЗ-4 – заняття з елементами тренінгу «Торгівля людьми – сучасне рабство», «ВІЛ/СНІД – проблема сьогодення», дискусії «Всі ми різні- всі ми рівні», «Молодь проти насильства».

Студенти ІІІ–ІV курсів виготовили тематичні стінгазети, буклети «Світ без насильства!», «Ні – торгівлі людьми», «Толерантність врятує світ», «Стоп булінг!», «Людина – не товар!», «ВІЛ/СНІД – чума ХХІ ст.», «Не дай СНІДу шанс», «Не стань жертвою торгівлі людьми», «Можливості обмежені – здібності безмежні», «День людей з особливими потребами», «Права людини – понад усе» тощо.