Студенти стажуватимуться в Чехії: підписано угоду про співпрацю між Університетом і компанією «Шкода Транспортейшн A.C»

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
групове фото

Одна з найбільших чеських машинобудівних компаній – АТ «Шкода Транспортейшн A.C.» м. Плзень пропонує студентам ІІМТ стажування з перспективою дальшого працевлаштування. Із цієї нагоди директор персоналу компанії Лумір Тесарж та ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало підписали угоду про співпрацю.

На стажування та практику на виробничій і технічній базі підприємства залучатимуть студентів 4–5 курсів, насамперед транспортників і механіків. Для цього кандидатам треба пройти тест, який розміщено на сайті компанії, та онлайн-співбесіду. Стажування триватиме 3–6 місяців, упродовж яких студенти виконуватимуть завдання та проекти, спрямовані на поліпшення діяльності підприємства. Чеська сторона запропонувала компенсувати витрати на виготовлення потрібних документів, а також перебування наших студентів на час стажування.

У перспективі сподіваємося на тристоронню співпрацю між компанією «Шкода Транспортейшн A.C», Львівською політехнікою та технічним університетом Чехії, де політехніки зможуть брати участь у практичних заняттях, семінарах, майстер-класах, днях відкритих дверей, презентаційних заходах. Вони матимуть можливість освоїти сучасні методи організування виробництва, сучасне обладнання, вивчити принципи роботи та конструктивні особливості електровозів, трамваїв, тролейбусів та іншої техніки, ознайомитися зі стилем життя Європейського Союзу, налагодити контакти зі студентською молоддю Чехії.

Компанія «Шкода Транспортейшн А.С.» – провідний європейський виробник транспортних засобів для міського й залізничного транспорту, має понад 150-річну традицію виробництва. На сьогодні – це лідер у галузі рейкових транспортних засобів Центральної Європи. Спеціалізується на виготовленні сучасних електротягів, вагонів метро, низькопідлогових трамваїв та складників для рейкових транспортних засобів.

На зустрічі також були присутні: піар-менеджер компанії Міхал Прат, проректори Політехніки – Роман Корж і Олег Матвійків, директори ІІМТ та ІЕСК – Олексій Ланець і Андрій Лозинський, завідувач кафедри проектування та експлуатації машин Зіновій Стоцько, керівник відділу працевлаштування та зв’язків із виробництвом Олег Логуш.

підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю