Під час Днів європейської спадщини у Львові екскурсанти зможуть оглянути відреставровані зали Політехніки

За матеріалами порталу Zaxid.net
Заставка до заходу

У 2022 році Дні європейської спадщини у Львові присвячені темі «Втрачене. Збережене. Відновлене». З історією та культурою Львова знайомитимуть місцеві гіди, музейники, науковці, історики, краєзнавці, мистецтвознавці та історики. Усі події відбудуться впродовж п’ятниці-неділі 9–11 вересня.

Окрім центру міста, учасники екскурсій матимуть нагоду оглянути історичні дільниці Кастелівка, Підзамче, Знесіння, Сокільницьку дорогу. Особливістю цьогорічних заходів будуть розповіді про львів’ян, парки та давні цвинтарі, маловідомі музеї міста: Музей підків Львівської ветеринарної академії та зоологічний музей Львівського національного університету імені Івана Франка. З новинок – літературна творчість львівських лікарів, знайомство з графікою Софії Караффи-Корбут, огляд відреставрованих залів Національного університету «Львівська політехніка», цікавинки архівів.

Усі події є безкоштовними, але кількість місць обмежена. У заходах можна взяти участь за попередньою реєстрацією. Вона розпочалася 5 вересня о 10:00 і триватиме до 8 вересня, 14:00, на сайті Lviv.travel.

А наразі можна детально ознайомитися з програмою і вибрати цікаві для себе події.