Перший на Західній Україні інтерактивний музей науки можуть відкрити ще цьогоріч

За матеріалами порталу Zaxid.net
Музей науки у Києві

У Львові відкриють перший на Західній Україні інтерактивний музей науки. Його створять за сприяння Малої академії наук України на основі напрацювань Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка».

Музей облаштують у центрі Львова на вулиці Січових Стрільців, 7. Там раніше був Коледж інфокомунікацій Львівської політехніки, його переносять у приміщення на вулиці Володимира Великого. Навчальний центр і наукові лабораторії, якими користувалися студенти коледжу, доповнять великим музеєм площею 1000 м2.

– Цей музей буде не просто виставковий та інтерактивний. Він слугуватиме для навчальних цілей, розвитку науки, інновацій. Там будуть не тільки експонати, але й лабораторії для студентів, школярів, молодих підприємців, які будуть взаємодіяти між собою, – розповів Zaxid.net директор Tech StartUp School та Наукового парку SID City Львівської політехніки Назар Подольчак.

У жовтні 2020 року такий музей відкрили в Києві на ВДНГ, заплановано у Львові, Маріуполі та Полтаві. Головна мета – зацікавити дітей, проявити у них інтерес до науки, популяризувати фізику, хімію, біотехнології, IT.

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало підписав меморандум з директором Національного центру «Мала академія наук України» Оксеном Лісовим щодо створення інтерактивно-освітнього музею у Львові.

Гроші на облаштування обіцяють виділити з держбюджету – за словами Назара Подольчака, близько 12–15 мільйонів гривень. У приміщенні коледжу вже почали ремонт. За вчасного фінансування музей відкриють ще цього року.

– Це буде такий музей, який вже працює у Києві. Але будемо додавати свою особливість. Ми маємо інноваційний підрозділ Tech StartUp School з навчальними програмами, винаходами. Додамо свої експозиції винаходів і стартапів, – підсумував Назар Подольчак.

Додамо, стартап-школа Львівської політехніки Tech StartUp School зі спеціалізованими лабораторіями та простором для інноваційного розвитку запрацювала у 2017 році. У ній проводять майстер-класи, тренінги, лекції, конкурси та змагання інноваційних проєктів і стартапів.