Перший місяць навчання. Враження студентів-першокурсників Університету

Мар’яна Нагайська, студентка другого року магістратури кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Першокурсники Львівської політехніки

Цього року до нашого університету вступило понад 11 тисяч осіб. Під час вступної кампанії Львівська політехніка була серед лідерів за кількістю поданих заяв. Не дивно, адже це університет з глибокою історією і досвідом фундаментальних знань. Львівська політехніка випустила багато відомих людей, якими пишається не тільки Україна. Це знані політики, письменники, художники, математики. Уже понад десять років, за підсумками міжнародних та національних рейтингів, Політехніка ─ у п’ятірці найкращих українських університетів. Суттєвою перевагою навчання є висока якість освіти в поєднанні з інноваційними технологіями, можливість отримати подвійний диплом, зрештою, міжнародне визнання диплома випускника Політехніки.

Саме через сучасні підходи до навчання багато абітурієнтів пріоритетом №1 вважають високий рівень знань, а також різноманіття освітніх програм. Сьогодні першокурсники розповідають про свій вибір і враження першого місяця навчання в університеті.

─ Обирала між кількома львівськими вишами, але свій вибір зупинила на університеті «Львівська політехніка», тому що я люблю мови, а цей виш пропонує «2 в 1»: вивчати дві іноземні мови і навчатись елементарних умінь програмування, що, як на мене, подвоїть можливості, адже живемо в еру технологій. У цьому університеті навчалась уся моя сім’я, тому я мала кого наслідувати в такому виборі. Та й відгуки про Політехніку хороші. Перші враження ─ позитивні як про групу, так і про викладачів. Я задоволена своїм вибором, ─ каже першокурсниця ІКНІ Роксолана Матушевська.

Дуже часто вступники обирають університет саме за відгуками і враженнями тих, кому довіряють. Такої думки дотримується і першокурсниця ІХХТ Христина Медвідь:

─ Я приїхала вчитися до Львова з Івано-Франківської області. На мій вибір університету вплинули його рейтинги, відгуки знайомих і рівень розвитку спеціальності, яку вирішила здобути. Обрала програму «Біотехнології та біоінженерія», оскільки давно цікавилась біологією, генною інженерією, молекулярною біологією і бачу своє майбутнє у цих царинах. Очікую, що Політехніка дасть мені гідну базу (не без моїх зусиль, звісно), а також мотивацію розвиватися. Хочу знайти тут друзів і однодумців серед одногрупників та розвинути приязні стосунки з викладачами. У майбутньому хотіла б провадити науково-дослідну, просвітницьку діяльність, розвивати рівень науки у рідній Україні та представляти українську біоіндустрію на міжнародній арені.

Що ж, дуже втішно, що тепер молодь бачить професійні перспективи саме у своїй країні і хоче розвивати себе тут на всіх можливих рівнях:

─ Обираючи університет, я ретельно розглядала всі можливі варіанти, враховувала те , що моє серце належить Львову, бо тут я живу. Саме тому все вирішилося якось мимоволі, адже вважаю Політехніку зразковим університетом. При виборі спеціальності схилялась більше на те, кого потребуватиме наша країна після закінчення війни. Я маю нагоду на високому рівні вивчати як мови, так і економіку. Насамперед сподіваюся вийти звідсіля з базою знань, які зможу застосовувати в житті. Очікую на насичене студентське життя і безсонні ночі перед сесією. Бачу себе людиною, яка допоможе нашій економіці, можливо, і в політиці або ж на соціальному рівні, ─ розмірковує Ярина Тиханська, студентка першого курсу ІНЕМ.

Приємно усвідомлювати, що студенти, які тільки почали навчатися в університеті, вже мають великі амбіції і плани на майбутнє. Особливо тішить, що втілювати їх вони хочуть в Україні. Сподіваємось, їм усе вдасться і що саме їхні імена поповнять список відомих випускників Львівської політехніки.

Роксолана Матушевська Христина Медвідь Ярина Тиханська