Першокурсниця кафедри ПМВ взяла участь у тренінгу Peace education in Scouting у Латвії

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із тренінгу

Студентка першого курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» Злата Климова з 21 до 26 березня 2023 року брала участь у тренінгу Peace education in Scouting від Європейського Скаутського регіону в м. Ризі, Латвія.

Упродовж тижня троє представниць від Національної організації скаутів України (Злата, Світлана та Євгенія) досліджували ключові поняття освіти про мир. Тренінг було присвячено ключовим теоретичним та практичним поняттям: diversity&inclusion, dialogue, human rights, safe from harm, advocacy and human rights.

Учасниці з України мали змогу поділитися своїм досвідом реагування на повномасштабне вторгнення росії та гідно представили Україну. Під час заходу відбувся обмін думками щодо безпекової ситуації в Україні, представники інших країн висловили слова підтримки нашій державі. Упродовж 3 місяців після тренінгу буде написано драфт національної програми «убезпечення від загрози», імплементований саме під проблеми українців унаслідок повномасштабної війни.

Подібні заходи від неурядових міжнародних організацій є гарною можливістю покращити свої навички як спеціаліста в галузі міжнародних відносин, поділитися своїм досвідом щодо гуманітарної діяльності й набути навичок, які у подальшому допоможуть змінити Україну та світ на краще.

Фото із тренінгу Фото із тренінгу Фото із тренінгу Фото із тренінгу Фото із тренінгу