Першокурсники Львівської політехніки навчатимуться в аудиторному форматі

Центр комунікацій Львівської політехніки
Студенти Львівської політехніки

Відповідний наказ «Про проведення навчальних занять здобувачів вищої освіти першого курсу в осінньому семестрі 2022/23 н.р.» прийняли у Львівській політехніці на виконання розпоряджень МОН України №1 /7035-22 від 27.06.2022 р. «Про підготовку до початку та особливості організації освітнього процесу в 2022/23 навчальному році» та № 1/8462-22 від 26.07.2022 р. «Про оптимізацію виконання заходів з підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону з умовах воєнного стану».

― Навчання для першокурсників (бакалаврського рівня), які вступили на базі повної середньої загальної освіти, й тих, які вступили на основі диплома молодшого спеціаліста на перший курс (зі скороченим терміном навчання), розпочинається 15 вересня. Для цих студентів лекції, практичні й лабораторні заняття проходитимуть в очному форматі в аудиторіях навчальних корпусів.

Для магістрів першого курсу навчання розпочнеться з 1 жовтня у змішаному форматі: лекційні заняття відбуватимуться дистанційно, практичні та лабораторні заняття проходитимуть в очному форматі. Така ж ситуація в аспірантів першого курсу. Вони розпочинають 5 вересня, ― пояснив проректор з науково-педагогічної роботи Олег Давидчак.Розклад укладено так, що виокремлені лекційні та практичні дні. Це дасть можливість розосередити студентів у різних корпусах і уникнути їхнього надмірного скупчення.

Передбачено також, що у разі повітряної тривоги студенти переходитимуть в укриття у супроводі викладачів.

― Після скасування сигналу «Повітряна тривога» студенти повинні повернутися до аудиторій навчальних корпусів університету та продовжити заняття за розкладом. Якщо перервана пара вже завершилася, всі матеріали, лекційний матеріал, презентації студенти зможуть отримати через Віртуальне навчальне середовище. За потреби викладач додатково проконсультує студентів на наступному занятті.

Поселення першокурсників у гуртожитки розпочинається після оприлюднення наказу про зарахування студентів на навчання, тобто після 5 вересня.

― Поселення у гуртожитки розпочнеться 6 вересня і триватиме до кінця місяця. Старатимемося всіх охочих першокурсників забезпечити місцем проживання. Заяви на поселення вступники пишуть, подаючи оригінали документів на навчання. Варто зазначити, що на випадок повітряної тривоги гуртожитки забезпечені укриттями, ― підкреслив проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж.

Приєднані файли