Перші наукові ластівки Інституту енергетики і систем керування: науковим магістрам ІЕСК вручили дипломи

Анастасія СТЕПАНЯК (МОЗГОВА), Тижневик «Аудиторія»
Магістри-науковці

В Інституті енергетики та систем керування 26 червня відбувся перший випуск наукових магістрів.

Йдеться про магістрантів спеціальностей «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «теплоенергетика», «електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», котрі першими в інституті навчалися за освітньо-науковими програмами. На відміну від колег, які здобували ступінь магістра зі згаданих спеціальностей за освітньо-професійними програмами, навчання наших героїв тривало два роки, а не півтора, і мало поглиблене наукове спрямування.

Процедуру вручення дипломів здійснювали директор інституту Андрій Лозинський та проректор Роман Корж. Зі святом випускників також привітали завідувачі кафедр та викладачі ІЕСК, котрі безпосередньо навчали студентів, деякі з них не могли стримати сліз. Від імені магістрів виступив Андрій Іванець, котрий навчався на спеціальності «електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»:

– Я вам нічого не бажатиму, бо ми самі знаємо, куди нам потрібно йти, адже ми – магістри Львівської політехніки, ми – сила! Пам’ятайте про це та про дні, які ми тут прожили – це була неймовірна захоплююча подорож. До праці! – сказав Андрій.

По завершенню офіційної частини на новоспечених магістрів чекав традиційний випускний ритуал інституту – перехід через місток Тульє. За словами Андрія Лозинського, першокурсників ІЕСК уперше вводять до будівлі університету саме по цій конструкції, відповідно, залишаючи Політехніку, випускники зобов’язані пройти по ній ще раз, але вже з іншого боку. У добру путь магістрів провели директор інституту Андрій Лозинський та проректор Роман Корж.

випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців випуск магістрів-науковців